De aandelen van het bedrijf Signal Advance zijn maar liefst 11.708% gestegen sinds een tweet van Elon Musk. De CEO van Tesla tweette afgelopen donderdag “Use Signal” aan zijn 42 miljoen volgers. Beleggers lijken Signal Advance te hebben verward met een ander bedrijf.

Musk probeerde het berichtenplatform Signal aan te bevelen dat gebruik maakt van het versleutelen van berichten. Signal Advance daarentegen is een micro-cap technologie aandeel dat verhandeld wordt op de OTC markt. Afgelopen week vond een privacy update plaats bij Whatsapp die tot gefronste gezichten leidde bij vele gebruikers. Velen overwegen – net als Musk – over te stappen naar Signal, dat zonder winstoogmerk een alternatief wil bieden voor Facebook Messenger en Whatsapp.

Ongekende stijging

De aandeelhouders van Signal Advance hebben waarschijnlijk even moeten knipperen met hun ogen bij het zien van de koers. Hun aandeel steeg van 0,60 dollar naar 70,85 in een tijdsbestek van vijf dagen. Dit leidde er toe dat de marktkapalisatie van Signal Advance een sprong maakte van 6 miljoen dollar naar 300 miljoen dollar. Ook vandaag werd het misverstand nog niet opgemerkt; het aandeel steeg nogmaals met 885%. Overigens zit Elon Musk op dit moment zelf ook niet om geld verlegen.

Het is niet de eerste keer dat investeerders twee bedrijven door elkaar halen. Gedurende de COVID-19 lockdown stegen de aandelen van Zoom Technologies met meer dan 800%. Uiteindelijk heeft de SEC ingegrepen en de handel in Zoom Technologies tijdelijk gestopt. Investeerders bleken de penny stock te verwarren met Zoom Video Communications, het inmiddels welbekende videobelsysteem.

Mixed signals

De eigenaren van Signal kunnen er in ieder geval om lachen. “Is dit wat ze bedoelen als men zegt dat de markt ‘mixed Signals’ afgeeft?”, grapte het bedrijf. Signal had nog een duidelijke boodschap voor zijn investeerders: “Onze enige investering is die in uw privacy”.

Bij Signal Advance heeft er nog niemand op de verwarring gereageerd, maar daar zullen ze er ongetwijfeld ook niet rouwig om zijn.