The beginning

Succes, rijkdom, financiele onafhankelijkheid en geluk; dit zijn typische zaken waar iedereen in zekere zin naar zoekt in hun leven. Vooral de jonge, frisse en energieke professionals die studeren, of al aan hun carriere beginnen. Maar wat precies is succes? Of financiele onafhankelijkheid? En is rijkdom niet gewoon hetzelfde als succes + financiele onafhankelijkheid? Veel vragen, en voor mij nog niet genoeg antwoorden.

Who am I?

Persoonlijk ben ik ook al lang bezig om “succesvol” te worden, wat dat ook mag zijn. Het is eigenlijk sinds recentelijk dat ik vooral ben gaan nadenken over wat dat precies betekent voor mij zodat ik daar betere keuzes in kan maken. Gelukkig weet ik ook alle antwoorden niet, dat zou het waarschijnlijk vrij saai maken. Wat ik wel weet is dat ik nu al flink kick op passief inkomen; het geeft me meer zekerheid en het idee van compound interest vind ik fascinerend. Dit is echter maar een kleine fractie van alleen financiele zaken, laat staan “succes” of geluk. Ik heb dus nog een hoop te leren en te ervaren!

Pegulanten

Dit brengt mij gelijk bij het doel van Pegulanten zoals ik dat voor mij zie. Ik wil graag meer leren over financiele onafhankelijkheid: wat is het? Hoe bereik ik het? Wil ik me er überhaupt wel op focussen? Ik wil meer leren over rijkdom, succes, happiness, noem maar op.

Maar ik wil dit niet alleen doen.

Zodoende kwam ik Thom en Karsten tegen. Een stel enthousiaste, slimme gozers die al druk bezig zijn om tijdens hun studie een carriere op te bouwen bij een groot advocatenbureau. Gaaf! Toen we eenmaal, met een paar biertjes achterover getikt, aan het praten raakten, bleek al snel dat we eigenlijk hetzelfde zochten: meer kennis en ervaring. Fantastisch leek het ons om dat avontuur samen te gaan beleven. Nog mooier is het daarbij om onze ervaringen ook te delen met like-minded people; mensen die graag vooruit willen en meters willen maken. Ieder op hun eigen manier. 

Pegulanten is dus in mijn ogen een community van “hongerige” young professionals die samen sterker het leven door willen, samen vooruit willen gaan. We gaan elkaar helpen om die stappen te kunnen maken door kennis te delen, samen ervaring op te doen en elkaar gemotiveerd te houden om ook die moeilijkere stappen te durven zetten. En de pracht ervan is: geen idee waar we uit komen, maar we gaan er zeker iets moois van maken.

“The way to get started is to quit talking and begin doing.”

Walt Disney