Dit jaar ben ik begonnen met werken bij The Share Council, een Nederlands tech-bedrijf met het doel om iedereen mede-eigenaar te maken van het bedrijf waar hij of zij werkt.

Het kapitaal in de wereld is oneerlijk verdeeld en wij zijn er om dat te veranderen. Geïnspireerd door het werk van de Franse econoom Piketty, die aantoonde dat het rendement op kapitaal hoger is dan de groei van de lonen, hebben wij een platform gebouwd waarmee iedereen kan participeren in het kapitaal. In de wereld van morgen is mede-eigenaarschap de norm dankzij onze software. Met ons platform kunnen ondernemers met één druk op de knop medewerkers, investeerders, klanten, leveranciers en andere stakeholders mede-eigenaar maken van hun bedrijf. Op die manier bouwen ondernemers aan een ecosysteem van stakeholders die allemaal belang hebben bij het toekomstige succes van hun bedrijf.

The Share Council naar de beurs

Voordat ik meer ga vertellen over de investeringsronde is het nog gaaf om te vertellen dat we een beursnotering krijgen. Nog voor het einde van dit jaar worden de certificaten van The Share Council publiek verhandelbaar op het Nederlandse beursplatform Nxchange. Daarmee worden wij de tweede beursgenoteerde bv in de geschiedenis van Nederland! Best cool toch?

In het kader van onze boodschap om iedereen een kans te geven om te participeren in het kapitaal, vonden wij dat we verplicht waren deze stap te zetten. Niet in de laatste plaats om ook aan (potentiële) klanten te laten zien dat deze bijzondere stap tot de mogelijkheden behoort.

De investeringsronde

Dan is het nu tijd voor de inveseringsronde! Wij zijn op zoek naar investeerders die geloven in ons model en willen meeprofiteren van ons toekomstige succes. Het is tijd om ons fundament te versterken en ons ecosysteem van stakeholders te vergroten. Lijkt het jou gaaf om te investeren in een ambitieuze Nederlandse tech-startup? Neem dan een kijkje op onze investeringspagina.

Officieel gaat de investeringsronde open op 24 september, maar op dit moment is de voorinschrijving al begonnen. We willen eerst ons eigen netwerk de kans geven om mee te doen en natuurlijk kunnen de Pegulanten dan niet ontbreken. Doe jij mee? We gaan in totaal €300.000 ophalen in ruil voor 12% van ons bedrijf! Heb je vragen? Kom dan vooral langs in onze Telegram.