Je leest het goed. Daar staat inderdaad 116 duizend %.

Toen eBay PayPal heeft overgekocht in 2002 voor $1.5 miljard heeft Elon Musk hier als grootste aandeelhouder (11.7%) een mooi bedrag van $180 miljoen aan overgehouden. Hiervan heeft hij $100 miljoen in SpaceX gestoken, $10 miljoen in Solar City en $70 miljoen in Tesla. Een keuze die hem inmiddels de rijkste man ter wereld heeft gemaakt.

Volgens de BloomBerg Billionaires Index is Elon Musk op het moment $209 miljard waard, al $14 miljard meer dan 3 dagen geleden toen het artikel over Elon Musk gepubliceerd was. Dit maakt het dat hij al bijna $40 miljard is gestegen in waarde het afgelopen jaar. Op nummer twee staat nog steeds Jeff Bezos met een waarde van $186 miljard volgens de index. 

Waar komt het vandaan?

De krankzinnige groei sinds 2002, toen Paypal overgekocht werd, is te danken aan de stijging van het aandeel van Tesla. Toen het bedrijf beursgenoteerd werd kon je nog een aandeel kopen voor $3,84. Nu is dat inmiddels $839,20, een stijging van meer dan 21.000%.

Hoe lang het nog stand houdt is nog maar de vraag. Investeerder Michael Burry ook wel bekend van de “Big Short” huizenmarktbubbel crash in 2007 gaat short op het aandeel van Tesla. Bovendien liggen er concurrenten op de loer. Maar hoe je went het of keert, het is een ongelofelijke groei wat de investering van $70 miljoen een van de beste investeringen ooit maakt voor Elon Musk.

Tags :