De mensen kennen hem als topzwemmer, als Pietertje van de Pindakaas reclames of als de nieuwe Chef de Mission van de Nederlandse ploeg voor de Olympische spelen van Tokio in 2020. Pieter van den Hoogenband is drievoudig Olympisch zwemkwampioen en met zeven Olympische medailles behoort hij tot de meest succesvolle sporters aller tijden. In deze podcast spreekt hij met Thijs Lindhout over het verhaal achter zijn geluk en succes. 

De nuchtere wijze waarop Pieter over zijn succesverhalen spreekt maken zijn prestaties alleen maar indrukwekkender. Als snelste zwemmer van de wereld, moest hij niet alleen zijn eigen grenzen verleggen maar ook de grenzen van de sport internationaal. Hij vertelt over hoe hij deze grenzen verlegde en het verschil maakte met de rest van de wereldtop. Hoe zag zijn trainingsschema eruit? Was Pieter echt gelukkig in die tijd? 

Terwijl veel topsporters na hun carrière in een zwart gat vallen, lukt het Pieter ook na zijn sportcarrière succesvol te blijven. Hij is tegenwoordig bijvoorbeeld manager van de Topsport Community waar hij de spin in het web is tussen sport, het bedrijfsleven en de wetenschap. Wil jij weten hoe Pieter zijn gouden plak in Sydney vierde op een privé-eiland met Bill Gates? En hoe hij zich jaar in jaar uit op duurzame wijze heeft kunnen blijven verbeteren? Wacht dan niet langer met het luisteren van deze podcast!

Tags :