Geen restultaten
Bekijk alle resultaten
Pegulanten
Join community
  • COLUMNS
  • NIEUWS
    • Aandelen
    • Bitcoin
    • Economie
    • ETFs
  • ACADEMY
    • Aandelen
    • Economie
    • Bitcoin
    • ETFs
  • AANDELEN
  • BITCOIN
  • ETFs
  • OVER ONS
Pegulanten
  • COLUMNS
  • NIEUWS
    • Aandelen
    • Bitcoin
    • Economie
    • ETFs
  • ACADEMY
    • Aandelen
    • Economie
    • Bitcoin
    • ETFs
  • AANDELEN
  • BITCOIN
  • ETFs
  • OVER ONS
Geen restultaten
Bekijk alle resultaten
Pegulanten
Geen restultaten
Bekijk alle resultaten
Home Financiën

Waarom de prijs van bitcoin nu door het dak gaat

Joshua Jenster door Joshua Jenster
25/11/2020
in Financiën
Waarom de prijs van bitcoin nu door het dak gaat

Tip van de Pegulanten: Bitcoin kopen? Bitvavo geeft nieuwe klanten vandaag een welkomstbonus van €1000 cadeau! 🎁

ADVERTISEMENT

Bitcoin gaat dit jaar als een raket. Op het moment van schrijven betaal je voor een bitcoin $18600 en de digitale munt lijkt nog lang niet uitgeraast. In de afgelopen 30 dagen alleen is bitcoin met 35% gestegen en vanaf het begin van het jaar gemeten zelfs met 159%. Niet slecht voor een asset die door veel zogenaamde ervaren beleggers aan de kant is gezet als onzin. Hoe kan het dat bitcoin nu opeens zo goed presteert? Dat ga ik je in dit artikel haarfijn uitleggen.

Het bijzondere aan bitcoin is dat er nooit meer dan 21 miljoen in omloop komen. In tijden waarin centrale banken over de hele wereld de geldprinters op volle toeren laten draaien is dat best waardevol. De Amerikaanse centrale bank heeft in 2020 alleen al 20% van alle bestaande dollars geprint.

Even tussendoor...zit je al in onze gratis community-chat? Hierin bespreken en bediscussiëren we alles met betrekking tot de financiële markten!📈

Beursgenoteerde bedrijven springen op bitcoin

Het begon in augustus met het beursgenoteerde Amerikaanse MicroStrategy dat voor $425 miljoen aan bitcoin kocht. Daarmee kocht het bedrijf in één klap 38 duizend bitcoin, ongeveer 0,018% van alle bitcoin. Met andere woorden, als ongeveer 550 bedrijven hetzelfde doen zouden ze samen alle bitcoin in handen hebben. De CEO van MicroStrategy vergeleek de dollarvoorraad die ze hadden met een blok ijs van $500 miljoen dat langzaam onder ze vandaan smolt. Het bedrijf noteert jaarlijks een nette winst, maar via inflatie smelt die waarde ook meteen weer het bedrijf uit. Bitcoin is voor MicroStrategy het antwoord op dat probleem. Een asset die door niets en niemand kan worden bijgedrukt.

Kort na MicroStrategy stapte ook miljardenbedrijf Square Inc voor $50 miljoen in bitcoin. Daarna volgden een hele rits van andere beursgenoteerde bedrijven. Inmiddels hebben al deze partijen samen al meer dan 4% van alle bitcoin in handen. Je kunt hier een mooi overzicht van vinden op Bitcoin Treasuries.

Bitcoin is goud in het kwadraat

Als het niet goed gaat met de economie, koop dan goud. Sinds jaar en dag is goud hét middel om te ontsnappen aan economische malaise. Voornamelijk omdat goud, in tegenstelling tot ons geld, niet zomaar bijgedrukt kan worden. Het is een van nature zeldzaam edelmetaal en dat zorgt ervoor dat goud waardevast is. Een klein gouden muntje kan een hoop waarde met zich meedragen. In het kort, goud is waardevast omdat het schaar is.

Bitcoin heeft in die zin dezelfde eigenschappen als goud. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de eigenschappen die goud waardevol maken nog beter vertegenwoordigt zijn bij bitcoin. Goud is schaars, maar bitcoin is absoluut schaars. Er zullen er nooit meer dan 21 miljoen in omloop komen. Van goud weten we eigenlijk niet precies hoeveel er opgedoken is en al helemaal niet hoeveel we nog gaan vinden. Daarnaast is het lastig om goud over de wereld te sturen. Probeer maar eens een klomp goud van Nederland naar Engeland te vervoeren. Alleen al vanwege de beveiliging zal dat een kostbare exercitie worden. Nog een nadeel van goud is dat het lastig is om de echtheid ervan te verifiëren. Zelfs de grootste goudhandelaren ter wereld kopen nog weleens een partij goud die niet achteraf niet echt blijkt te zijn.

Bitcoin daarentegen kun je binnen 10 minuten naar de andere kant van de wereld sturen, en op het moment van schrijven betaal je daar ongeveer $0.08 voor. Daarbij is het met bitcoin heel eenvoudig te verifiëren of je echte bitcoin hebt ontvangen. Dit gaat namelijk met behulp van software. Bitcoin is in die zin goud in het kwadraat. Het heeft in grote lijnen dezelfde eigenschappen, maar daar bovenop nog een aantal belangrijke voordelen.

Het interessante is dat bitcoin op dit moment qua waarde nog minstens 30x kleiner is dan goud. De totale waarde van bitcoin is 30x kleiner dan die van goud. Terwijl het qua eigenschappen zeker niet hoeft onder te doen voor het oeroude edelmetaal. Persoonlijk verwacht ik dat bitcoin de komende jaren in ieder geval de waarde van goud gaat benaderen, maar misschien zelfs overstijgen. Dit is natuurlijk geen beleggingsadvies, maar mijn persoonlijk mening. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je besluit ergens in te investeren.

Het grote publiek koopt massaal bitcoin

Op dit moment komen er iedere 10 minuten 6.25 bitcoin bij. Dat is de beloning die miners ontvangen voor hun werk om het netwerk aan de gang te houden en gedeeltelijk te beschermen. Maar wat heeft dat te maken met deze tussenkop? Dat ga ik je nu vertellen. PayPal en Square, twee betalingsproviders waar je ook bitcoin kunt kopen, verkopen op dit moment samen gemiddeld 18.75 bitcoin per tien minuten. Dat is 300% van alle bitcoin die er iedere tien minuten bij komen. Bedenk daarbij dat dit slechts twee aanbieders zijn waar je bitcoin kunt kopen.

Wereldwijd zijn er een stuk meer aanbieders en zelfs in Nederland zijn er enkele tientallen waar je terecht kunt voor bitcoin. Langzaam maar zeker ontstaat er een enorm tekort aan bitcoin. De vraag is veel groter dan het aanbod en dat stuwt de prijs langzaam maar zeker omhoog. Handelsplatformen en miners beginnen langzaam door hun voorraden heen te raken en daarna kan de gekte echt beginnen.

Waar gaat dit eindigen?

Het is lastig te zeggen waar bitcoin gaat eindigen en al helemaal om voorspellingen te maken over de prijs op de korte termijn, maar ik ben er vrij zeker van dat de komende jaren bijzonder gaan worden voor de digitale asset. Enkele legendes uit de investeringswereld hebben zich al positief over bitcoin uitgesproken: hier en hier. Het mega instituut Citibank deed daar deze week nog een schepje bovenop door te voorspellen dat bitcoin weleens naar $300.000 kan gaan de komende jaren. En als klap op de vuurpijl vertelde de CIO van Blackrock, de grootste investeringsmaatschappij ter wereld, dat bitcoin de huidige rol van goud voor een groot deel gaat overnemen.

De prijs van bitcoin gaat op dit moment al stevig door het dak, maar wat denk je dat er gaat gebeuren als er straks vrijwel geen nieuwe bitcoin meer bij komen? Er komen er in totaal 21 miljoen en op dit moment zijn er al meer dan 18.5 miljoen in omloop. Het gaat om de lange termijn. Het gaat altijd om de lange termijn. Bedankt voor het lezen!

Laatste kans! We geven al onze lezers vandaag bitcoin kado! Druk op deze link om je bitcoins te ontvangen 🎁

ADVERTISEMENT
Tags: BitcoinGoud
Vorig Artikel

Hét fundament van ondernemen: investeer in jezelf

Volgende Artikel

Luidheid en passiviteit worden bij beleggen vorstelijk beloond

Joshua Jenster

Joshua Jenster

Joshua is een ondernemende business developer met de ambitie om business challenges op te lossen door middel van innovatieve technologieën. Zo werkt hij nu bij een startup met de missie om digitale fraude tegen te gaan met blockchain technologie. In zijn vrije tijd verdiept hij zich in onderwerpen als personal finance en personal development om een antwoord te vinden op vragen zoals: wat is succes? hoe bereik je financiële vrijheid en hoe behoud je geluk? Disclaimer: “Ik ben een Amerikaan, so don’t let te veel op mijn Nederlands”.

Related Artikelen

Bill Gates publiceert boek over klimaatcrisis – dit zijn 3 concepten om de uitdagingen uit te leggen

Bill Gates publiceert boek over klimaatcrisis – dit zijn 3 concepten om de uitdagingen uit te leggen

16 februari 2021

Bill Gates brengt deze maand zijn nieuwe boek “How to Avoid a Climate Disaster” uit. Zoals de titel al aangeeft,...

Microsoft ziet kansen in nieuw product

Microsoft ziet kansen in nieuw product

15 februari 2021

Microsoft heeft een nieuw product ontwikkeld dat als totaaloplossing gebruikt kan worden om personeel te beheren. Satya Nadella, de CEO...

vastgoed

De toekomst van de vastgoedmarkt in een bitcoin-economie

15 februari 2021

Er is in de financiële wereld een bijzondere ontwikkeling gaande. Bitcoin verovert langzaam maar zeker de wereld en lijkt op...

Zo voel jij je rijker met het geld dat je al hebt

Zo voel jij je rijker met het geld dat je al hebt

15 februari 2021

Als je het gevoel hebt dat je financiële doelen buiten bereik zijn, wees dan gerust: je hoeft niet per se...

Duurzame beleggingsfondsen zijn populairder dan ooit

Duurzame beleggingsfondsen zijn populairder dan ooit

14 februari 2021

Duurzame beleggingsfondsen, ook wel bekend als ESG fondsen, zijn populairder dan ooit. Meer dan 51 miljard dollar is in 2020...

‘Vrouwvriendelijke’ dating app Bumble flirt met beursgang in New York

Investeerders verliefd op aandeel dating-app Bumble vlak voor Valentijnsweekend

14 februari 2021

Het was liefde op het eerste gezicht voor de financiële wereld. Bumble zag zijn aandeel maar liefst 80% stijgen tijdens...

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Nieuws
  • Personal Finance
  • Over ons
  • Contact
  • Privacyverklaring
  • Servicevoorwaarden
Niets op deze website is bedoeld als individueel beleggingsadvies, de informatie is slechts bedoeld ter vermaak en een van de zaken die beleggers kunnen gebruiken bij het vormen van hun eigen mening.

© 2021 Pegulanten

Geen restultaten
Bekijk alle resultaten
  • COLUMNS
  • NIEUWS
    • Aandelen
    • Bitcoin
    • Economie
    • ETFs
  • ACADEMY
    • Aandelen
    • Economie
    • Bitcoin
    • ETFs
  • AANDELEN
  • BITCOIN
  • ETFs
  • OVER ONS

© 2021 Pegulanten

PEGULANTEN & COOKIES

De website van Pegulanten gebruikt cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Voor een optimale ervaring, dien je de cookies te accepteren door op 'Ja, accepteer cookies' te klikken. Meer lezen
Cookie instellingenJa, accepteer cookies
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.

CookieLooptijdOmschrijving
cookielawinfo-checbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.

Functional

Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Others

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Opslaan en accepteren